Foredrag baseret på forskning
Sådan forbedrer I jeres behandling og rehabilitering af psykisk syge og sårbare
Find ud af, hvor vigtig fysisk aktivitet, krop og bevægelse er, for at rehabilitering og behandling af mennesker med psykiske lidelser eller sårbarhed lykkes.
Få forskningsbaserede indsigter, praktiske eksempler og konkrete forslag til, hvordan I selv kan komme i gang.
Sådan forbedrer I jeres behandling og rehabilitering af psykisk syge og sårbare
Find ud af, hvor vigtig fysisk aktivitet, krop og bevægelse er, for at rehabilitering og behandling af mennesker med psykiske lidelser eller sårbarhed lykkes.
Få forskningsbaserede indsigter, praktiske eksempler og konkrete forslag til, hvordan I selv kan komme i gang.
Undgå, at psykisk syge borgere fastlåses i deres sygdom
Arbejder du med psykisk syge eller sårbare borgere? Så kan du sikkert genkende noget af det her:
- Borgerne ser ud til at være fastlåste i deres sygdom
- Du bliver frustreret over, at der ikke sker nogen udvikling hos borgerne, du hjælper
- Du kommer i tvivl om meningen med dit arbejde, når du ikke ser fremskridt hos borgerne
- Du vil gerne se dine borgere blive mere selvhjulpne, måske endda komme ud af systemet
- Du savner metoder og værktøjer, der kan sikre, at borgerne får det bedre
Kan du nikke genkendende til nogle af disse tanker, kan jeg hjælpe dig.
Min forskning har vist, at det er nødvendigt at inddrage fysisk aktivitet, krop og bevægelse i behandlingen af psykisk syge og sårbare, hvis deres rehabilitering skal lykkes.
Book mit populære foredrag, Forbedrede rehabiliterende indsatser vha. fysisk aktivitet, krop og bevægelse, og find ud af, hvordan du og din personalegruppe kan forbedre jeres rehabiliterende indsats.
Eller ring nu på tlf.: 42 43 73 23 for en uforpligtende snak om, hvad din personalegruppe kan lære hos mig.
Det får I ud af foredraget
Få forskningsbaseret viden, indsigter og praktiske eksempler, der kan forbedre jeres rehabiliterende indsatser og behandling af psykisk syge og sårbare.
Du og dine kollegaer får:
Forskningsbaserede indsigter
Find ud af, hvorfor det ikke er nok at fokusere på psyken, når I arbejder for forandringer hos borgerne.
Praktiske eksempler
Få eksempler på, hvordan inddragelse af krop og bevægelse i behandlingen har hjulpet i praksis.
Konkret inspiration
Få konkrete forslag til, hvordan I kan komme i gang med det samme, uden at øge jeres omkostninger.
Når du og dine kollegaer går fra foredraget, har I…
- indsigt i, hvorfor nogle af jeres borgere stagnerer i deres rehabilitering og behandling
- viden om, hvor vigtig kropslighed og fysisk aktivitet er i forhold til bedring og behandling af psykiske udfordringer og lidelser
- bedre overblik over, hvordan I kan sikre en ordentlig rehabilitering af jeres borgere
- nyt håb for, at I ikke mister arbejdsglæden pga. manglende resultater.
Det siger tidligere deltagere
Jims sprogbrug og præsentation var på den ene side meget fagligt funderet og på den anden side også meget menneskeligt forankret og autentisk. Jims ligefremme, jordnære og menneskelige måde at præsentere emnet på berigede meget min forståelse for emnets vigtighed.
Jim tager også spændende eksempler fra sin praksis med ind, som ikke kan undgå at gøre indtryk.
Mikael Braae
Lærer og imago-facilitator
Jeg har fået en endnu større opmærksomhed på at inddrage kroppens hukommelse i mine tanker om terapeutisk praksis. Den måde, Jim formidler sin kæmpe viden om kroppens betydning for vores levede liv på, inspirerer mig til at bringe det ind i min terapeutiske praksis i et endnu større omfang end hidtil.
Rikke Wittrup Worsøe
Faglig teamleder og parterapeut
Er foredraget noget for os?
Foredraget om betydningen af fysisk aktivitet, krop og bevægelse i behandlingen af psykisk syge og sårbare er for de personalegrupper, der kommer i kontakt med mennesker med psykiske udfordringer, både inden for det offentlige og private.
Foredraget er til dig, der arbejder med psykisk sårbare i:
- det kommunale system, fx jobcentre, bosteder og socialpsykiatrien
- private bo- og støttetilbud
- det regionale niveau, fx psykiatrien.
Særligt medarbejdere, som savner fremgang hos borgerne, de kommer i kontakt med, bliver glade for indsigterne, inspirationen og eksemplerne, de får i mit foredrag.
Foredraget er ikke for personalegrupper, som ikke har mod på at justere deres nuværende tilgang til behandlingen af borgerne.
I får et skræddersyet foredrag
Om I arbejder på et bosted, et værested, eller om I møder borgerne i deres eget hjem, så kan I være trygge ved, at jeg altid tilpasser foredraget til den enkelte personalegruppe eller organisation. Sådan kan I være sikre på, at I får indsigter og eksempler, som giver mening i netop jeres hverdag.
Du er altid velkommen til at booke en gratis og uforpligtende afklaringssamtale, hvor vi finder ud af, hvordan netop din personalegruppe kan få gavn af mit foredrag.
Om Jim Toft, ph.d. i psykologi
Forsker med 30 års praktisk erfaring med samspillet mellem krop og psyke
Jeg hedder Jim Toft, og jeg lærer professionelle inden for behandlings- og socialpsykiatrien, hvordan de inddrager fysisk aktivitet, krop og bevægelse i deres behandling og rehabilitering af psykisk syge og sårbare for bedre og mere langvarige resultater.
De medarbejdere, jeg underviser, erfarer, at borgerne…
- bliver mere selvhjulpne
- får øget deres livskvalitet
- får øget tro på sig selv og deres evner
- bliver bedre til at komme ud og omkring på egen hånd.
Det her får I med i foredraget
Til mit foredrag får du og dine kollegaer en introduktion til, hvorfor det er så vigtigt at inddrage kroppen og bevægelse i behandlingen og rehabiliteringen af psykisk syge og sårbare.
I foredraget får I konkrete eksempler på og ideer til, hvordan I selv kan komme i gang. Jeg skræddersyr altid foredraget til den enkelte afdeling, værested eller personalegruppe, så I kan være sikre på, at eksempler og forslag er relevante for jer.
Jeg udleverer ikke materialer til mine foredrag. Alt, I behøver at gøre, er at møde op og lytte. I er velkomne til at stille spørgsmål og tage noter, hvis I har lyst.
Mulighed: Mød Jasper, der blev kureret for skizofreni
Der er mulighed for, at min tidligere klient Jasper kan deltage i foredraget. Jasper havde en skizofren diagnose og er nu helbredt. Han deler sin erfaring og succes med sin vej ud af skizofreni ved hjælp af fysisk aktivitet og kropslighed – og stor personlig vilje! Når Jasper er med til foredraget, får I et unikt indblik i livet med en svær psykisk diagnose, hvordan det kan lade sig gøre at blive rask, og hvad det betyder for et menneske at få et ”normalt” liv igen.
Kontakt mig for at finde en dato og sted, hvor Jasper kan deltage i foredraget. Prisen er den samme.
Vælg mellem 2 varianter af foredraget
Du og dine kollegaer kan vælge mellem 2 varianter af foredraget.
2 timers traditionelt foredrag
Forbedrede rehabiliterende indsatser vha. fysisk aktivitet, krop og bevægelse
Få indsigter, der forklarer, hvorfor det kan være vanskeligt for jer at rehabilitere psykisk sårbare borgere med den gængse tilgang. Foredraget giver jer konkrete eksempler på, hvordan I kan inddrage fysisk aktivitet, krop og bevægelse i mødet med og behandlingen af borgerne. I kan derfor tage første skridt på vejen mod en mere sikker indsats straks efter foredraget.
Pris: 6000,- ekskl. moms og kørsel.
3 timers foredrag inkl. øvelse
Prøv effekten af fysisk aktivitet på egen krop. Det faglige indhold i dette foredrag er det samme som i mit traditionelle på 2 timer.
Til dette foredrag bliver I selv aktiveret. Vi vil undervejs lave en øvelse, hvor I skal bevæge jer og derefter mærke forskellen i jeres sindstilstand. Med øvelsen får I omhyggeligt forankret budskabet, indsigterne og inspirationen fra foredraget i både jeres mentale og kropslige hukommelse.
Pris: 8000,- ekskl. moms og kørsel.
Er du i tvivl om, hvad du skal vælge?
Kontakt mig i dag. Så aftaler vi et tidspunkt til en gratis, uforpligtende afklaringssamtale. Der finder vi ud af, hvilken løsning der passer bedst til dig og din personalegruppe.
Sådan foregår det
Sådan får din personalegruppe leveret et skræddersyet foredrag, i 6 enkle trin:
1. Kontakt mig via kontaktformularen og skriv, at du er interesseret i et foredrag
2. Vi aftale en samtale, hvor vi klarlægger, hvem foredraget er for, og hvem der skal have udbytte af det. Eksempelvis om det er for ledergruppen eller medarbejdergruppen.
3. Vi aftaler tid og sted, og om foredraget skal være med eller uden øvelse undervejs.
4. På dagen skal I bare sørge for, at der er en projektor til rådighed for mig – og i større lokaler eller ved mere end 10 deltagere også en mikrofon.
5. Deltagerne behøver ikke at forberede noget inden. I skal bare møde op og tage imod indsigter og inspiration.
6. Efter foredraget sender jeg en faktura.
Typiske tvivlsspørgsmål og svar
Vi er ikke akademikere. Hvor højpandet er den forskningsbaserede del af foredraget?
Bare rolig. Alt det forskningsbaserede fortæller jeg om på en helt jordnær måde. Deltagerne i mine foredrag plejer at melde tilbage, at indsigterne i foredraget er lette at forstå. Det er især, fordi jeg inddrager konkrete eksempler, som illustrerer, hvordan teorien og indsigterne fungerer i praksis.
Derudover er alle deltagere altid velkomne til at stille spørgsmål undervejs. Der findes ingen dumme spørgsmål til mine foredrag, kun engagerede mennesker, som gerne vil vide mere.
Hvordan bliver foredraget skræddersyet?
Der er forskel på, om det er et bosted, en kommunal afdeling eller en forening, der vil høre om kroppens og bevægelsens betydning for behandling og rehabiliteringen af psykisk sårbare. Derfor tilpasser jeg indholdet og eksemplerne til den enkelte gruppe, baseret på vores indledende snak om, hvem foredraget skal holdes for.
Er der grænser for, hvor få deltagere der kan komme med til foredraget?
Der er ingen begrænsning på antallet af deltagere til foredraget. I kan være så få eller mange, som det passer jer. Prisen forbliver endda den samme, uanset antal.