Om Jim Toft

Jim Toft ph.d.: 30 års erfaring med bevægelse som led i behandling af psykisk syge og -sårbare.

Jeg lærer professionelle inden for behandlings- og socialpsykiatrien, hvordan de inddrager krop og bevægelse i deres behandling og rehabilitering af psykisk syge og sårbare for bedre og mere langvarige resultater.

Via terapi hjælper jeg mennesker med psykiske lidelser eller misbrugsproblemer med at få troen på sig selv, deres kompetencer og fremtid tilbage.

Se præsentationsvideo

[01:49 min]

Efter 30 års arbejde med sammenhængen mellem krop og psyke ved jeg, hvad der virker i behandlingen af psykiske lidelser. Se her, hvad min forskning har vist, og hvordan jeg kan hjælpe dig.

Se markante og varige forbedringer af psykiske lidelser

Kommer du i kontakt med psykisk syge eller psykisk sårbare mennesker i dit arbejde, og bliver du frustreret over, at du ikke ser forbedringer i deres tilstand? Så kan jeg hjælpe dig.

Med mere end 30 års erfaring med at inddrage fysisk aktivitet, krop og bevægelse som en del af behandlingen af psykisk syge ved jeg, hvad der virker.

Jeg hjælper personalegrupper, der arbejder med psykisk sårbare i:

  • Det kommunale system, fx jobcentre, bosteder, socialpsykiatri m.m.
  • Private bo- og støttetilbud
  • Det regionale niveau, fx psykiatrien

Start med et skræddersyet foredrag, hvor du og din afdeling får indsigter, inspiration og konkrete værktøjer til at gøre bevægelse til en del af jeres arbejde og møde med psykisk sårbare borgere.

Eller ring nu på tlf.: 42 43 73 23 for en uforpligtende snak om, hvad din personalegruppe kan lære hos mig.

Sådan kan jeg hjælpe dig

Jeg tilbyder foredrag, kurser og terapi. Al min hjælp bliver skræddersyet til kunden. Det vil sige, at jeg tilpasser foredrag og kurser til den enkelte organisation eller afdeling, og i terapi hos mig bliver du altid mødt som et helt menneske og individ – ikke din diagnose.

Terapi

Få hjælp til at håndtere dine personlige eller psykiske udfordringer eller din psykiske lidelse, og få troen på dig selv, dine kompetencer og fremtiden tilbage.

Parterapi

Få redskaberne til at løse jeres problemer og øge livskvaliteten sammen, inden det ender med skilsmisse – eller til at tage afsked på en ordentlig og konstruktiv måde.

Foredrag

Find ud af, hvor vigtig fysisk aktivitet, krop og bevægelse er i forhold til rehabilitering og behandling af mennesker med psykisk sårbarhed eller lidelser.

Kurser

Skræddersyede kurser, hvor din afdeling lærer, hvordan I kan inddrage fysisk aktivitet, krop og bevægelse i jeres behandling og rehabilitering af borgere/klienter med psykiske lidelser og udfordringer.

Det siger mine kunder

Foredrag

Jims sprogbrug og præsentation var på den ene side meget fagligt funderet og på den anden side også meget menneskeligt forankret og autentisk. Jims ligefremme, jordnære og menneskelige måde at præsentere emnet på berigede meget min forståelse for emnets vigtighed.

Jim tager også spændende eksempler fra sin praksis med ind, som ikke kan undgå at gøre indtryk.

Mikael Braae

Lærer, Imago-facilitator

Foredrag

Jeg vil helt klart anbefale Jims foredrag til terapeuter, som ønsker at hjælpe deres klienter til at løsne op for fastlåste temaer, som dukker op igen og igen, og klienter, som bliver i hovedet og forsøger at håndtere deres liv gennem tanker og ord.

Rikke Wittrup Worsøe

Faglig teamleder og parterapeut

Det står der på CV’et

    I mere end 30 år har jeg beskæftiget mig med samspillet mellem krop og psyke.
    Heraf 15 år som psykoterapeut med speciale i svære lidelser og 10 år som projektleder for implementering af fysisk aktivitet og bevægelse som støtte og behandling af psykisk sårbare i både kommunalt og regionalt regi.

    Her kan du se, hvad min erfaring og kvalifikationer bygger på.

    De mest centrale punkter:

    • Ph.d. i psykologi 2011
    • Konsulent i flere kommuner inden for implementering af fysisk aktivitet i rehabilitering og recovery
    • Eksamineret psykoterapeut i 2007
    • Eksamineret imago-parterapeut i 2021
    • Mere end 10 år som underviser på universiteter og professionsskoler i kroppens og fysisk aktivitets betydning for mennesker med psykisk sårbarhed i rehabilitering og behandling
    Se hele CV’et her:

    PROFIL
    Jim Toft: ph.d. i psykologi og idræt. Har forsket i og har 20 års praksiserfaring med fysisk aktivitets indvirkning på mennesker med psykisk sårbarhed og lidelse i et psykologisk, psykiatrisk og psykosocialt perspektiv. Har projektledererfaring med implementering af fysisk aktivitet som støtte og behandling i såvel kommune som region. Har udviklet metoder til måling og dokumentation af selvoplevelse i forbindelse med kropslighed og fysisk aktivitet. Har undervist på Københavns Universitet, Syddansk Universitet, Absalon og Københavns Professionshøjskole gennem en lang årrække; specifikt undervist i kroppens og fysisk aktivitets betydning for mennesker med psykisk sårbarhed i rehabilitering og behandling.

    Har arbejdet 5 år som projektleder i Slagelse, Ringsted og Sorø Kommune som specialkonsulent med ansvar for implementering af fysisk aktivitet og større grad af sanselighed i mødet med borgeren.

    ANSÆTTELSER

    2015-2018 Advisor and Consultant, Slagelse Kommune
    2014 – Private Consultant in Residences and Municipalities for staff and people with severe mental disorders

    2012-2015

     

    Project Leader of ”Body, Movement and Mind” in Ringsted, Sorø and

    Slagelse and Region Sjaelland

    2010-2014

    Associate Professor, University of Southern Denmark

    PhD in Psychology, University of Copenhagen, Department of Psychology,

    at Region Sjaelland

    2008 – Associated Professor at Copenhagen University, Department of Psychology
    2007-2011 PhD in Psychology, University of Copenhagen Department of Psychology at Region Sjaelland
    2004-2007 Researcher at ANS (Psychiatric Hospital in Nykøbing Sjaelland)
    1996 – Assistant Professor at Nordvestsjælland VUC
    1994-2004 Assistant Professor at Frederiksberg Gymnasium

     

    UDDANNELSE

    2019-2021 Imago education in Recognizing dialogue and Relationships
    2012 Project Leader – education in Slagelse Kommune by Implement Copenhagen
    2007-2011 PhD in Psychology, University of Copenhagen Department of Psychology
    2004-2010 Researcher at ANS (Psychiatric Hospital in Nykøbing Sjaelland)
    2003-2007 Exam. Body Psychotherapist
    1991 MA, University of Copenhagen in Psychology and Physical Education

     

    PROJEKTER

    2012-2017: Har projektledererfaring med implementering af fysisk aktivitet som støtte og behandling i såvel kommune som region. Har udviklet metoder til måling og dokumentation af selvoplevelse i forbindelse med fysisk aktivitet. Underviser på Københavns Universitet, Syddansk Universitet, Absalon og Københavns Professionshøjskole gennem en lang årrække; specifikt undervist i kroppens og fysisk aktivitets betydning for rehabilitering af mennesker med psykisk sårbarhed.

    2008-2020: Har superviseret i en lang årrække på forskning i kroppens og den fysiske aktivitets betydning for rehabilitering og recovery og har ligeledes i en lang årrække superviseret projekter på Københavns Universitet, Syddansk Universitet, Absalon og Metropol om sundhed og behandling.

    2018-2020: Tilknyttet forskergruppe og ph.d.-projekt i Region Sjælland kaldet ”Psychotherapy for patients with Schizotypal Personality Disorder” med professor Sidse Hemmingsen som forskningsleder og læge Kåre Donskov Nielsen som ph.d.-studerende.

    2021-2022: Redigeret 2 bøger om den subjektive krop. Den ene bog, Psyken i kroppen, på et teoretisk og filosofisk plan om kroppens betydning for psyke og bevidsthed, herunder psykiske lidelser. Den anden bog, Kunst, krop og terapi, om, hvordan den subjektive krop kan indgå i behandling i en lang række rehabiliterende og terapeutiske tiltag.

    Har løst opgaver for og undervist på

    Kontakt mig gerne. Jeg vender tilbage hurtigst muligt

    Accepter håndtering af indtastede persondata*

    10 + 12 =

    Jeg bruger kun dine informationer til at kontakte dig i forbindelse med din henvendelse. Jeg videregiver ikke dine oplysninger til andre.